Gekonfijte groenten met Vegetarische Gegrilde Kip

Ingredients

voor 4 personen:
2 doosjes Vegetarische Gegrilde Kip
olijfolie
2 el citroensap
2 el (palm)suiker
1 tl gedroogde dragon
2 rode uien
2 courgettes
200 gram peulen
300 gram spinazie
1 teen knoflook
100 g Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

Snijd de ui in grove stukken en de courgette in repen. Maak de peultjes schoon en verwijder van de spinazie de harde stelen. Breng in een grote pan 100 ml water samen met 3 el olie, citroensap, suiker, dragon en wat peper en zout aan de kook. Voeg de rode ui en de courgette toe en kook op met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg na 7 minuten de peultjes toe en de laatste minuut 200 gram van de spinazie. Bewaar de rest van de spinazie even apart.

Maak de knoflook schoon en snijd zeer fijn. Bak in een koekenpan met wat olie de Vegetarische Gegrilde Kip tot ze mooi bruin kleuren en bak op het laatst de knoflook nog even mee. Breng de Vegetarische Gegrilde Kip op smaak met wat peper en zout.

Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat even afkoelen. Kook het vocht in tot het een stroperige massa wordt. Laat dit snel afkoelen door de pan in koud water te zetten. Meng de groenten met de rest van de spinazie en drizzle hier het stroperig geworden kookvocht over. Leg de groenten op een mooie schaal en verdeel hierover de Vegetarische Gegrilde Kip. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas. Serveer de gekonfijte groenten met Vegetarische Gegrilde Kip lauw/warm. Lekker met toast of gnocchi.