Pilav met Vegetarische Shoarma

Ingredients

voor 4 personen:
2 doosjes Vegetarische Shoarma
1 biologisch groentebouillon blokje
3 eetlepels olie om in te bakken
1 ui
1 teen knoflook
400 gram prei
1 rode paprika
200 gram bimi *
275 gram meergranenrijst, peper en zout

* Bimi is een groente die lijkt op broccoli maar deze is kleiner en de stelen zijn langer en eetbaar. Wanneer je geen bimi kunt vinden kun je deze in ook vervangen door broccoli roosjes of groene aspergepunten.

Bereidingswijze:

Breng 600 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Snipper de ui en maak de knoflook schoon en snijd in zo fijn mogelijk. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en het knoflook ongeveer 2 minuten (niet laten verbranden). Doe hier de meergranenrijst bij en bak deze 1 minuut mee. Schenk hier de bouillon over en breng al roerend aan de kook. Wanneer de bouillon kookt doe dan de deksel op de pan en laat de rijst in ongeveer 12 minuten gaar worden. Af en toe even omscheppen. Snijd de prij in ringen, de paprika in reepjes en haal de blaadjes van de bimi en snijd de uiteinden eraf. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak op hoog vuur de Vegetarische Shoarma ongeveer 2 minuten. Doe hier de gesneden groenten bij en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Vergeet niet om op smaak te brengen met wat peper en zout.

Verdeel de meergranen pilav over vier borden en schep hier het groenten Vegetarische Shoarma mengsel over.  Het is lekker om hier een frisse komkommer salade bij te eten.